امروز شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳

حمایت از استارت آپ ها و تولیدات داخل راهی در جهت رونق توسعه و آبادانی کشور

کد خبر: 4192
زمان انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۱ بعد از ظهر -
51 بازدید

گزارش روز ( گزارشگر : سلماز عرب عامری)

حمایت از استارت آپ ها و تولیدات داخل راهی در جهت رونق توسعه و آبادانی کشور

 

سال جاری به عنوان “تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها” نامگذاری و مقرر شد مسئولان باید بسترهای لازم را برای حمایت از تولید و تولیدکنندگان فراهم کرده، پشتیبانی های لازم را انجام دهند و در این راستا موانع را بردارند.

 

در واقع همانطور که اشاره شد مسئولین با بها دادن ‌به جوانان و کارافرینان عرصه های مختلف و اماده سازی نهاد ها و همکاری با مردم در مقاطع و جاهای مختلف از جمله بانک ها و ارائه ی خدمات گوناگون میتوانند کمک‌ های راهگشایی در این زمینه نمایند.

 

یکی از گام های مهم تغییر نگاه مسئولین از خارج به داخل و بها دادن به ظرفیت و تولید داخلی و قطع امید از بیگانگان است.

بر کسی پوشیده نیست که رونق تولید ملی می‌تواند مشکلات اقتصادی و معیشتی را حل کند، وشاید بتوان گفت: نه تنها مشکلات اقتصادی کشور بلکه مسائل و مشکلات فرهنگی جامعه، از جمله اشتغال و ازدواج جوانان حل خواهد شد.

در واقع وقتی تولید داخلی کشوری رونق پیدا کرد اشتغال فراوان شده و جوانان و نیروهای آماده به کار وارد عرصه خواهند شد، ودر این میان هم شاهد ابتکار و نوآوری ها خواهیم بود و هم تناسب میان تقاضای شغل و عرضه آن ایجاد می شود.

به وضوح مشخص است پای کار ترین و مطالبه گر ترین و قوی ترین نیروهای جامعه جوانان هستند و بخصوص جوانان دانشجو و بسیجی؛ کسانی که فعالیت گروهی و تشکیلاتی دارند بسته به ظرفیتشان باید حضور تمام قد و پررنگی در این زمینه ایفا کنند.

جوانان باید بدانند که جایگاه خاص و بزرگی در عرصه های گوناگون کشور دارند علی الخصوص که مخاطب اصلی رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب همین سربازان این مرزو بوم در عرصه  علم، عمل و هدف هستند.

باید بدانیم هر جایی هر لحظه ای که به نفع دشمن حال چه  داخلی چه خارجی سکوت کنیم تیشه ای به ریشه نظام زده ایم، هر چند این نظام عظیم ما با این تیشه ها دچار هیچ مشکلی نمی‌شود اما خب زخمی بر تنه هر چند تنومند می‌تواند درد باشد دردی از نادانی ما.

در گزارش اقتصادی امروز بر حمایت از تولید داخل با تکیه بر شعار سال نموده و با وجود اینکه تاکنون بیش از ۷ ماه از سال سپری شده آنطور که باید و شاید شعار سال تحقق پیدا نکرده و هستند افرادی که از عدم حمایت دولت در راستای رونق تولید گلایه دارند لذا در همین راستا نظر چند تن از شهروندان و کارافرینان را در این خصوص جویا شدیم که در ذیل از منظرتان می گذرد؛

استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند منجر به رونق تولید و رشد اقتصاد دیجیتال کشور مخصوصا در شرایط کنونی اقتصادی کشور شوند، اما برای شتاب گرفتن نیاز به سرمایه دارند، سرمایه‌ای که در داخل کشور وجود دارد.

محسن نوری در خصوص موضوع گزارش ما بیان داشت: دولت و مردم در حمایت از کالای ایرانی نقش مهمی دارند و تحقق شعار سال نیز در گروه همکاری همه در حمایت از تولید داخلی است.

وی با اشاره به نقش مهم قوای سه گانه در حمایت از تولید داخلی و پشتیبانی ها خاطر نشان کرد: هر یک از سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه باید با همکاری همدیگر از تولید داخلی پشتیبانی کرده و موانع بر سر راه تولید و تولیدکنندگان بردارند واین شعار فقط محدود به یک قوه نیست.

وی با تاکید بر اینکه زمینه های لازم برای سرمایه گذاری در بخش تولید باید فراهم شود، اضافه کرد: سرمایه گذاران باید دغدغه ای برای سرمایه گذاری نداشته باشند تا از این طریق تولید در کشور ما رونق یابد و باید دستگاه قضا و قوه مقننه هم به کمک بیایند و راهکارهای رونق و تسهیل سرمایه گذاری را ارائه کنند.

وی با بیان اینکه مردم نیز در کنار دولت در تحقق شعار سال نقش مهمی دارند، اضافه کرد: ما باید به تولیدات داخل کشور توجه کرده و در حمایت از تولید، محصولات خارجی را نخریده که البته این هم مستلزم ارتقا کیفیت داخل است.

رحمان همتی هم استانی دیگر هم گفت: به برکت خون شهدا بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب، استقلال و اقتدار سیاسی ایران اسلامی و ملت ایران محقق شد اما برای رسیدن به استقلال و اقتدار اقتصادی همچنان باید مجاهدت ها و تلاش های همگانی ادامه یابد.

وی افزود: سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در خط مقدم جنگ اقتصادی نیاز به پشتیبانی دارند لذا این مهم باید توسط دستگاه های دولتی و حاکمیتی مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی با تأکید براینکه همدلی و همراهی ها بین دستگاه ها و بخش خصوصی باید منجر به گره گشایی از یک واحد تولیدی شود، گفت: امنیت روانی و اقتصادی سرمایه گذاران و افزایش حس اعتماد آنان می تواند نقطه قوتی برای پویایی این بخش باشد.

وی بر ضرورت رصد مشکلات واحدهای تولیدی قبل از ورود به مقطع بحرانی و برطرف کردن آنها تأکید کرد وگفت: بانک های عامل باید نیاز واحدهای تولیدی به نقدینگی و سرمایه در گردش را تأمین کنند.

وی با بیان اینکه دولتمردان باید از تولیدکنندگان پشتیبانی کنند، عنوان کرد: به ویژه دو وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی باید این حمایت همه جانبه را داشته باشند، علاوه بر پشتیبانی های گوناگون باید مساله رفع موانع و مانع زدایی ها هم به طور جدی انجام شود.

همتی با بیان اینکه تولید کننده هم به حمایت و هم به هدایت نیاز دارد، خاطر نشان کرد: حمایت در اینکه بتواند تولید را به سرانجام برساند و هدایت از آن رو که چگونه عرضه کند و تقاضای داخلی و خارجی برای تولید کننده فراهم شود.

وی با بیان اینکه امروز در جنگ اقتصادی هستیم، اضافه کرد: سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در خط مقدم جنگ اقتصادی نیاز به پشتیبانی دارند لذا این مهم باید توسط دستگاه های دولتی و حاکمیتی مورد توجه جدی قرار گیرد.

زهرا حسنی هم گفت: اقتصاد هوشمند یا دیجیتال به گستره وسیعی از فعالیت‌های اقتصادی اشاره دارد که از دانش و اطلاعات دیجیتالی به عنوان عوامل کلیدی تولید استفاده می‌کنند. اینترنت، محاسبات ابری، داده‌های عظیم، فین‌تک و دیگر فناوری‌های دیجیتال جدید برای جمع آوری، ذخیره، تجزیه، تحلیل و به اشتراک گذاری اطلاعات دیجیتال، ابزارهای اقتصاد دیجیتال هستند.

وی ادامه داد: مولفه‌های اصلی اقتصاد هوشمند، دارایی‌های دیجیتال، هویت دیجیتال و قراردادهای هوشمند هستند. پیشرانه‌های  اصلی اقتصاد دیجیتال، تولید پیشرفته، رباتیک، اتوماسیون صنعتی، منابع جدید داده‌ای از طریق اتصال به اینترنت و موبایل، محاسبات ابری، تجزیه و تحلیل کلان داده‌ها و هوش مصنوعی هستند.

حسنی تصریح کرد: دیجیتالی کردن اقتصاد باعث ایجاد فرصت‌ها و افزایش کارایی می شود. زیرا فناوری‌های دیجیتالی باعث رشد اقتصادی، ایجاد نوآوری و فرصت‌های شغلی جدید می‌شوند. در واقع می‌توان گفت اقتصاد دیجیتال تمام جنبه‌های زندگی افراد یک جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد و بر نحوه ارتباط افراد و ایجاد تغییرات گسترده جامعه شناختی تاثیر می‌گذارد. در اقتصاد دیجیتال فعالیت اقتصادی از میلیاردها ارتباط آنلاین روزانه بین افراد، کسب و کارها، دستگاه‌ها، داده‌ها و فرآیندها حاصل می‌شود. در واقع ستون فقرات اقتصاد دیجیتال، روابط بین افراد، سازمان‌ها و دستگاه‌هایی است که از طریق اینترنت، تکنولوژی تلفن همراه و اینترنت اشیا IoT) ) حاصل می‌شود.

به هر تقدیر، اقتصاد دیجیتال در حال شکل‌گیری است و باعث تغییر مفاهیم متعارف در مورد ساختار کسب و کار؛ چگونگی تعامل بنگاه‌ها و چگونگی دریافت خدمات، اطلاعات و کالا توسط مصرف کنندگان نهایی است. در همین بستر استفاده تهاجمی از داده‌ها، سبب تغییر مدل‌های تجاری می‌شود و علاوه بر تولید محصولات و خدمات جدید، باعث ایجاد فرآیندهای جدید شده که در نهایت منجر به ایجاد یک فرهنگ جدید مدیریت می‌گردد. این تغییرات شرکت‌ها را مجبور می‌کند که دوباره مرزهای سنتی و زنجیره ارزش خود را بازنگری کنند و از شرکت‌های جوان در مورد پیشبرد تحول دیجیتال بهره برداری کنند.

وی افزود: اقتصاد هوشمند داری پتانسیل تغییرات اساسی در فعالیت‌های اقتصادی، محیط اجتماعی است و در حال حاضر شاهد کاربرد گسترده اقتصاد دیجیتال و به تبع آن، رشد اقتصادی و نوآوری سریع در کشورهای پیشرفته هستیم. اقتصاد دیجیتال که شبکه‌ای جهانی در اقتصاد از طریق ارتباطات نوین است نیاز به یک بستر امن دارد و دولت‌ها به موجب نقش سنتی خود در تامین بودجه اولیه برای زیرساخت ارتباطی کشور، جزء مهمی از اقتصاد دیجیتال هستند. همچنین یک دولت مترقی در اقتصاد دیجیتال، کسب و کارها، شهروندان و سازمان‌ها را با یک نقشه راه مشخص حمایت می‌کند.

حسنی اضافه کرد: با در نظر گرفتن شکاف مهارت‌های دیجیتالی و تفاوت در سطح مقررات و زیرساخت‌های کشورهای مختلف، می‌توان گفت همه کشورها نمی‌توانند از مزایای حادث شده از اقتصاد دیجیتال کامل بهره‌مند شوند. در بعضی کشورها موانع اجتماعی و اقتصادی برای تحقق اقتصاد دیجیتال وجود دارد. از آنجا که در اقتصاد دیجیتال با مسایل جدید مربوط به اعتماد، حریم خصوصی و شفافیت روبرو هستیم، برای افزایش شمولیت، نیازمند درک عمیقی از آن هستیم.

وی در ادامه گفت: اگرچه در حال حاضر شاهد تجربه رشد اقتصادی بالا، نوآوری سریع و کاربرد گسترده آن در بخش‌های اقتصادی کشورهای توسعه یافته هستیم. اما علیرغم فرصت‌های فراوان ارائه شده توسط اقتصاد دیجیتالی، بعضی کشورها هنوز به طور کامل توانایی استفاده از فناوری‌های دیجیتالی برای توسعه پایدار را درک نکرده اند و شاهد زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات ضعیف، عدم توسعه مهارت‌های مناسب و موانع اجتماعی و اقتصادی در اقتصاد دیجیتال هستیم.

در نهایت برای درک بهتر نقش اقتصاد دیجیتالی در ایران و چگونگی اثرگذاری فناوری‌های دیجیتال در اقتصاد، باید بررسی شود که چگونه می‌توان سیاست‌ها و مقررات و مهارت‌های انسانی را تغییر داد، تا به تحول دیجیتال در ایران سرعت بخشید. همچنین وضعیت فعلی اقتصاد دیجیتال در ایران، از جمله مسائل مربوط به جریان‌های دیجیتال؛ تجارت الکترونیک؛ تکنولوژی‌های مالی؛ نقش آموزش، مهارت‌ها و نوآوری در اقتصاد دیجیتال؛ و پیامدهای تحول دیجیتالی در چشم انداز اقتصادی  ایران باید واکاوی شود.

معماریان هم استانی دیگری هم گفت: انقلاب دیجیتال در تمام حوزه‌های زندگی بشر رسوخ کرده است. یکی از نمونه‌های بارز آن اینترنت اشیاست که در حال حاضر به سبک زندگی افراد وارد شده و روی آن تاثیر گذاشته است.

وی افزود: با ورود فناوری، تکنولوژی های مختلف در دنیا خلق شده است. این تحول می‌تواند صنایع مختلف را متحول کند. آنچه در کنار فناوری شکل گرفته، دریافت خدمات باکیفیت توسط شهروندان و قیمت مناسب خدمات است. به عبارت دیگر، فناوری موجب شده است که شهروندان خدمات باکیفیت تر را با قیمت مناسب دریافت کنند.

وی افزود: اگر افراد بتوانند سرمایه های سرگردان خود را وارد این اقتصاد کنند هم خود سود می برند وهم باعث رشد اقتصادی کشور خواهند شد.

وی گفت: برای رسیدن به اقتصاد دیجیتالی، مهم‌ترین نکته این است که مدیران باید نگرش توسعه اقتصادی داشته باشند.

توسعه فرآیندی است که باید تمام زمینه ها را شامل شود تا به بهبود شرایط اقتصادی برسد؛ دانش، محور اساسی توسعه است که در عصر حاضر باعث به وجود آمدن کسب و کار دانش بنیان شده است. کسب و کاری که پایه اش دانش است، چیزی که نه تنها از بین نمی رود و تمام نمی‌ ‌شود بلکه هر چه بیشتر مصرف شود، رشد بهتری می‌کند. مهمترین نکته این است که شرکت های کوچک و متوسط نقش کلیدی دارند و حدود ٧٠ درصد بازار در کشورهای توسعه یافته در دستان این شرکت های کوچک است.

وی تاکید کرد که برای بالا رفتن بالون توسعه اقتصادی باید آن را از قوانین و مقررات دست و پاگیر سبک کرد و همچنین بیشترین استفاده را از تجربیات بین المللی به عمل آورد.

رحمانی هم استانی دیگری هم گفت: نامگذاری سال ۱۴۰۰ ‌به نام تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها در ادامه مسیر شعارهای یک دهه اخیر در مدیریت جهادی، رونق تولید و حمایت از کالای داخلی می باشد.

وی ادامه داد: سال گذشته تا حدودی اجرای شعار “جهش تولید” در برخی از بخش ها با موفقیت همراه بود و برای تکمیل این حرکت نیازمند حمایت بیش از پیش از تولیدات داخلی با رفع موانع تولید و پشتیبانی از تولیدات ایرانی هستیم.

رحمانی گفت: در این راستا مسئولان و مردم با اولویت قرار دادن خریدکالای ایرانی نقش مهمی در پشتیبانی از تولیدات داخلی ایفا خواهند کرد هرچند می طلبد که تولیدکنندگان نیز با تولید کالاهای بادوام، با کیفیت و ارزان تر موجب افزایش گرایش به تولیدات داخلی را رقم بزنند.

وی افزود : مجلس با اصلاح و یا حذف قوانین دست و پاگیر علاوه بر بهبود روند بانکی و مالیاتی، تولیدکنندگان را نسبت به تولید گسترده و پیوسته مصمم کند.

وی اظهار داشت: مسئولان اجرایی نیز با اولویت دهی به حمایت از تولید داخلی و ترغیب سرمایه گذاران بخش خصوصی و همچنین کاهش مراحل اداری با تشکیل کارگروه ها و کمیته های تخصصی بویژه در زمینه حمایت از حوزه صنایع و معادن و کشاورزی گام های اساسی بردارد.

وی ابراز امیدواری کرد: با همت مضاعف مردم و مسئولان و استفاده از امکانات و ظرفیت‌ها، شعار امسال به خوبی محقق شود و فرصت های بی‌بدیلی در مسیر توسعه پیش‌روی کشور قرار گیرد.

وی با اشاره به شرایط تحریم و مقاومت چندین ساله کشور، افزود: باید از ظرفیت نخبگان علمی و صنعتی در پیشبرد و تحقق اهداف شعار سال بهترین بهره را برد و همچنین راهکارها و بسته‌های تشویقی برای سرمایه‌گذاری، رونق و توسعه اقتصادی مشخص و تدوین شود.

اشتراک گذاری