امروز شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳

تصمیم‌گیری درباره قرص‌های جدید ضدکرونا در روزهای آینده

کد خبر: 4924
زمان انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۳ بعد از ظهر -
41 بازدید

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در سمنان؛

تصمیم‌گیری درباره قرص‌های جدید ضدکرونا در روزهای آینده

 

 

 

بهرام دارایی روز یکشنبه در حاشیه آیین معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان و تکریم رئیس سابق این دانشگاه بیان کرد: کمبود داروهای بیماران دیابتی و انسولین مورد نیاز این بیماران در کشور وجود ندارد و مهمترین دغدغه، دسترسی مصرف کنندگان اصلی به این داروها است.

 

 دارایی اظهار کرد: درباره قرص‌های مولنیپیراویر و پکسلووید که از داروهای جدید ضدکرونا هستند، در روزهای آینده اظهارنظر می‌شود.

وی افزود: در زمینه داروهایی که در پروتکل‌های درمانی برای درمان کرونا مصرف می‌شود، کمیته علمی کرونا بحث و تبادل‌نظر می‌کند و تصمیمات این کمیته اجرایی می‌شود و در این زمینه در روزهای آینده اظهارنظر خواهد شد.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: هر مورد درمانی و هر شانسی را که بتواند به بهبود بیماران بستری و کوتاه شدن مدت بستری آنها کمک کند مدنظر قرار می‌گیرد؛ همان‌طور که قبلاً هم این کار را انجام دادیم و داروهای روز دنیا را به‌سرعت داخل کشور تولید کردیم و در اختیار مردم گذاشتیم.

دارایی با تأکید بر اینکه با پدیده ناصرخسروی مجازی مقابله می‌شود، عنوان کرد: همان‌طور که سال‌ها با عرضه دارو در کف خیابان ناصرخسرو مقابله کردیم و آن را برای سلامت مردم مضر می‌دانیم، تلاش می‌کنیم که با تکمیل فرآیندهای توزیع و چرخه تأمین دارو به شکل مکانیزه و کاملاً هوشمند حتی‌الامکان این منافذ را کنترل و از خروج دارو از چرخه تأمین جلوگیری کنیم.

وی تصریح کرد: بنابراین هر کسی چه از مسیر مجازی و چه غیرمجازی بخواهد در روند چرخه تأمین دارو اختلال ایجاد کند، حتماً با آن مقابله می‌کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: در این زمینه کارهایی در مجلس شورای اسلامی در حال انجام است و استفساریه‌هایی هم تدوین شده که به‌زودی آنها را هم اعلام می‌کنیم.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: قاچاق معکوس و عرضه خارج از شبکه دارو و انسولین بیماران مبتلا به دیابت با توزیع محدود و محتاطانه برای دسترسی بیماران حقیقی کنترل می شود.

وی افزود: توزیع محتاطانه انسولین و داروهای دیابت لازم بیماران دیابتی برای مصرف بیماران حقیقی و جلوگیری از عرضه خارج از شبکه توزیع با احتیاط صورت می گیرد.

دارایی ادامه داد: قاچاق معکوس به دلیل قیمت داروها سبب آسیب به شبکه توزیع دارو توسط سازمان غذا و دارو شده و تلاش ها برای به حداقل رساندن این آسیب در حال انجام است.

رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص تامین مولتی ویتامین های مورد نیاز بیماران مبتلا به ویروس کرونا اظهار داشت: هر دارویی که در دستورالعمل های درمان ویروس کرونا مصوب شده مرجع بیماران است.

دارایی یادآور شد: بحث های سلیقه ای و مصرف خودسرانه این ویتامین ها به شبکه توزیع و نرخ گذاری آن آسیب وارد می کند.

وی اضافه کرد: با اطلاع رسانی دقیق توسط پزشکان مصرف این مکمل ها کنترل شود تا مردم دچار سردرگمی در تهیه آن نشوند.

دارایی تصریح کرد: تمامی داروهای درمان ویروس کرونا زیر پوشش بیمه قرار دارند.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم چنین در سخنان خود در آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان بیان کرد: گستره جغرافیایی استان سمنان بسیار ویژه است که علاوه بر تامین نیازهای مردم استان، شرایط خدمت به زائران مشهد مقدس نیز باید فراهم شود.

دارایی ادامه داد: ساخت و تجهیز بیمارستان در استان سمنان برای رسیدگی به حوادث جاده ای مطلوب است و نقاط حادثه خیز استان نشان از بی تدبیری در ساخت راه و جاده است.

وی افزود: باید اقداماتی برای برطرف نمودن نقاط حادثه خیز و کاهش حوادث جاده ای صورت بگیرد.

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: عملکرد دانشگاه علوم پزشکی سمنان با ایجاد پردیس بین الملل و تکمیل رشته های دانشگاهی در دانشکده های خود موفقیت خوبی محسوب می شود و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یاری دهنده این دانشگاه برای حل مسائل است.

 

منبع: فارس/ایرنا

اشتراک گذاری