امروز پنجشنبه ۳ آبان ۱۴۰۳

صدور سند مالکیت دولت برای همه اراضی منابع طبیعی استان

کد خبر: 6956
زمان انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۲ بعد از ظهر -
44 بازدید

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان؛

صدور سند مالکیت دولت برای همه اراضی منابع طبیعی استان

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از دریافت بخشی از اعتبارت تخصیصی سفر رئیس‌جمهور به منابع طبیعی این استان برای تکمیل پروژه‌های آبخیزداری و بیابان‌زدایی خبر داد.

 

جعفر مرادی حقیقی در نشست خبری با اصحاب رسانه این استان ضمن تبریک هفته منابع طبیعی و روز درختکاری با بیان اینکه این اداره کل در سفر اخیر رئیس‌جمهور دو مصوبه در دو حوزه آبخیزداری و مقابله با بیابان‌زایی داشته اظهار کرد: در بخش آبخیزداری ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای سه سال ۱۴۰۰، ۴۰۱ و ۴۰۲ به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اختصاص یافته که ۲۵ میلیارد تومان آن تاکنون دریافت شده است.

 

وی با اشاره به قرار گرفتن استان سمنان در حاشیه جنوبی سلسله جبال البرز خاطرنشان کرد: همین ویژگی سبب شده که این استان پهناور حوزه‌های آبخیز بسیاری داشته باشد. تخصیص اعتبارات به طرح های آبخیزداری و آبخوان‌داری در سفر اخیر رئیس دولت نیز با توجه به همین ظرفیت‌ها صورت گرفته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از آمادگی این اداره کل برای پوشش حوزه های آبخیز در گستره جغرافیایی این استان خبر داد و گفت: اجرای برنامه ها و پروژه های آبخیزداری در استان سبب شده که در یک دهه گذشته کمترین وقوع سیل را در این استان پهناور داشته باشیم.

وی با اشاره به تخصیص اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومانی به طرح‌های بیابان‌زدایی این اداره کل ادامه داد: این اعتبارات نیز برای سه سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ پیش‌بینی شده و تاکنون ۱۰ میلیارد تومان آن دریافت و طرح‌های بیابان‌زدایی نیز در استان آغاز شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از سمنان به عنوان استانی کویری و بیابانی نام برد و تصریح کرد: اجرای طرح های بیابان‌زدایی در این استان و جلوگیری از پیشروی کویر و بیابان امری ضروری است .

وی با بیان اینکه امسال برای ۱۰ هزار هکتار نهال‌کاری در این استان برنامه‌ریزی انجام شده افزود: طرح‌های مطالعاتی بیش از ۴۰۰ هزار هکتار در استان انجام و تاکنون ۱۰ درصد آن نیز عملیاتی شده است.

مرادی حقیقی با اشاره به ایجاد جنگل‌های دست‌کاشت در مناطق جنوبی این استان اضافه کرد: تاکنون در همین راستا ۳۳۰ هکتار تاغ‌کاری در شهرستان‌های مختلف استان اجرایی شده است.

وی از جشن پایان کاداستر اراضی منابع طبیعی این استان در فردا ۱۵ اسفندماه خبر داد و گفت:  صدور سند برای همه این اراضی یکی از ماندگارترین فعالیت‌های منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان است که با مشارکت و همرهی دستگاه هایی نظیر ثبت اسناد استان انجام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از دریافت اسناد مالکیت دولت بر همه اراضی منابع طبیعی این استان خبر داد و عنوان کرد: در همین ارتباط فردا برنامه ای با حضور رئیس دستگاه قضا در تهران و به صورت ویدئوکنفرانسی در استان‌ها برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه فعالیت های این اداره کل هم به حفاظت از منابع آبی و هم منابع خاکی کمک می‌کند به کشت نهال در اقصی نقاط استان پرداخت و تصریح کرد: در آبیاری این طرح‌ها سعی شده از سیستم‌های نوین آبیاری و خصوصا سیستم تحت فشار استفاده شود تا با استفاده حداکثری از منابع آبی موجود به توسعه فضای سبز در استان کمک شود و هم کمترین پرتی و هدررفت آب را داشته باشیم.

مرادی حقیقی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در ارتباط با وعده زراعت چوب با استفاده از پساب شهری در سه شهرستان این استان گفت: این طرح به دنبال ممنوعیت استیحصال چوب از جنگل های شمال مطرح و تلاش شده در شهرستان هایی که منابع آبی وجود دارد بستر برای توسعه زراعت چوب فراهم شود.

وی با بیان اینکه این طرح در شهرستان سمنان به دلیل تغییر مدیران شهری و شورا با تاخیر همراه بوده ادامه داد: منابع طبیعی استان در همین راستا، زمینی ۲۰۰هکتاری در اختیار شهرداری سمنان قرار داده تا به زراعت چوب بپردازند.

وی همچنین با بیان اینکه پساب شهری دامغان نیز در اختیار آبفای استان قرار دارد افزود: یک عرصه ۶۰ هکتاری در همین راستا به آب و فاضلاب اختصاص داده شده تا به اجرای طرح زراعت چوب در این شهرستان بپردازند.

مرادی افزود: همچنین در شهرستان مهدیشهر نیز بخش خصوصی از محل فروش پساب شهری به این بخش ورود کرده و طرحی در غرب درجزین از توابع شهرستان مهدیشهر را آغاز کرده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به در پیش بودن هفته منابع طبیعی از اجرای ۱۴۳برنامه به مناسبت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری در استان سمنان خبر داد و گفت: این برنامه‌ها فردا با حضور نماینده ولی فقیه دراستان و امام جمعه سمنان ، و استاندار سمنان در استان آغاز می شود.

وی از راه‌اندازی پایگاه‌های مردمی اطفا حریق به عنوان یکی از نامه های هفته منابع طبیعی در استان نام برد و گفت: این پایگاه ها در بسیاری از روستاهای حاشیه جنگل در استان ایجاد شده است.
وی ادامه داد: این اداره کل با خریداری تجهیزات اطفا حریق، آنها را در اختیار دهیاری ها و شوراهای روستاها قرار داده تا در مواقع ضروری قبل از اعزام نیروهای منابع طبیعی و آبخیزداری استان، به خاموش کردن آتش سوزی های احتمالی بپردازند.

مرادی با بیان اینکه این اداره کل از آمادگی لازم برای اطفا حریق در کوتاه ترین زمان ممکن است افزود: فعالیت های آموزشی خوبی در این بخش در استان و خصوصا روستاهای مناطق حاشیه جنگل ها برگزار شده است.

منبع: ایسنا

اشتراک گذاری