امروز پنجشنبه ۳ آبان ۱۴۰۳

امام حسین (ع) در جنگ کربلا ابتدا تحت تحریم و محاصره اقتصادی قرار گرفت و سپس به شهادت رسید !!!

کد خبر: 7060
زمان انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۱ بعد از ظهر -
51 بازدید

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی کشور در سمنان؛

امام حسین (ع) در جنگ کربلا ابتدا تحت تحریم و محاصره اقتصادی قرار گرفت و سپس به شهادت رسید !!!

 

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۷۵ درصد از کل تولیدات این وزارتخانه مربوط به حوزه زراعت است که نشانه اهمیت این حوزه در بخش تغذیه جمعه است.

 

علیرضا مهاجر روز پنجشنبه در آیین تودیع و معارفه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در سالن شهید ترحمی این سازمان ابراز داشت: امروز تمام جنگ‌ها، حتی جنگ روسیه و اوکراین نیز بر سر آب و غذا است زیرا اوکراین به دلیل خاک حاصل‌خیز از نظر تامین مواد غذایی مورد نیاز شرایط خوبی دارد.

 

وی افزود: ۷۵ درصد از تولیدات وزارت جهاد کشاورزی در حوزه معاونت زراعت است و این بیانگر اهمیت کشاورزی در تامین غذای مورد نیاز کشور است.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: قرآن کریم در سوره یوسف (ع) به اهمیت دوراندیشی در کشاورزی تاکید می‌کند و این پند و اندرزی مهم به ویژه برای کشورهای کم‌آب خاورمیانه است.

مهاجر بیان کرد: وقتی کشور سال‌ها درگیر خشکسالی است، باید با توجه به درس‌های قرآن، آینده‌نگری و پیش‌بینی‌های لازم برای مقابله با این مشکل انجام شود.

وی افزود: امام حسین (ع) در جنگ کربلا ابتدا تحت تحریم و محاصره اقتصادی قرار گرفت و سپس به شهادت رسید.

مهاجر ابراز داشت: امروز نیز دشمنان جمهوری اسلامی ایران را تحریم کردند و تنها با اتکا بر توان داخلی می‌توان ضربه‌های دشمن را بی‌اثر کرد.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: امروز منابع انسانی حرف اول و آخر را می‌زند و کشوری که بتواند نیروهای متدین که به کار خود ایمان و علاقه دارند پرورش دهد، هرگز شکست نمی‌خورد.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: بیشترین تمرکز هر استان باید بر تامین غذای مردم باشد و استانداری بیشترین کمک را به سازمان جهادکشاورزی در تأمین امنیت غذایی استان بکند.

علاوه بر ۴۰ درصد تولیدات کشاورزی کشور، ۲۰ درصد از نیاز محصولات خشک مانند ذرت، جو و کنجاله به پرورش دام مربوط می شود.

وی افزود: بخش کشاورزی، ۸۰ تا ۹۰ درصد آب کشور را مصرف می کند و ۴۰ درصد از این میزان مصرف نیز مربوط به تولید خوراک دام است.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: امنیت غذایی اولین، مهم‌ترین و پر مخاطره‌ترین امنیت در دنیا محسوب می‌شود و به همین دلیل وزرات جهاد کشاورزی با کمک وزارت نیرو به دنبال بهینه کردن مصرف آب در حوزه کشاورزی است.

مهاجر بیان کرد: نیاکان ما برای برون رفت از فشار کم آبی به کندن قنات رو آوردند اما اکنون جمعیت، میزان مصرف و تنوع غذاها چند برابر شده است بنابراین لازم است برای مدیریت آب از روش‌ها و سیاست‌های به روز استفاد شود.

وی با بیان اینکه ۸۵ درصد از اعتبارات وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه کشاورزی نوین مصرف می شود افزود: ۸۵ درصد از هزینه‌های توسعه کشاورزی نوین به صورت یارانه پرداخت می‌شود و کشاورزان تنها ۱۵ درصد از این هزینه‌ها را پرداخت می کنند.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: همچنین تشویق کشاورزان به کشت ارقام کم آب بر از دیگر سیاست‌های وزرت جهاد کشاورزی برای مقابل با کم‌آبی است و ارقامی به کشاورزان معرفی می‌شود که طول رشد و مصرف آب کمتری داشته باشد.

مهاجر بیان کرد: سیاست سوم این وزراتخانه در مقابله با کم آبی نیز انتقال کشت محصولات پر آب بر مانند چغندر قند از تابستان به پاییز است.

وی افزود: تلاش بر این است که استفاده از روش‌های نوین‌تر آبیاری ترویج شود، بدین معنی که تاکنون روش‌های نوین آبیاری به صورت بارانی بود اما اکنون به صورت نوار طیف ترویج می‌شود که فقط به گیاه آب برسد و همچنین به تازگی از روش آبیاری زیرسطحی استفاده می‌شود که کمترین تبخیر آب اتفاق بیفتد.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۹۰ درصد نیاز محصولات کشاورزی کشور در داخل تامین می‌شود و سالانه بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون تُن محصول در وزارت جهاد کشاورزی تولید می شود که ۸۵ تا ۹۱ میلیون تُن در بخش کشاورزی است.

مهاجر ابراز داشت: ۸۰ نوع محصول کشاورزی شامل گندم، جو، دانه‌های روغنی، حبوبات، سبزی، علوفه دام و برنج در کشور تولید می‌شود.

وی افزود: تاکنون میزان بهینه‌سازی مصرف آب در کشاورزی به ۵۰ درصد رسیده است و امید است هر سال این میزان افزایش یابد.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال به خاطر مشکلات بی آبی در استان‌های گلستان و خوزستان، کشت محصولات پر آب بر مانند کلزا و چغندر قند و حتی کشت گندم کاهش یافت که آب مورد نیاز شرب و کشت سایر محصولات کشاورزی تامین شود.

مهاجر بیان کرد: در سال جاری ۱۷۰ هزار هکتار کشت کلزا انجام و بر افزایش عملکرد آن تمرکز شد که نیازهای سال آینده جبران شود.

وی با اشاره به اینکه بیشترین وابستگی به خارج در حوزه دانه‌های روغنی است افزود: امید است با تامین و مصرف بهینه آب، تولید دانه‌های روغنی داخل کشور به حداکثر برسد.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه چهار میلیون هکتار گندم دیم و ۲ میلیون هکتار گندم آبی در کشور کشت می‌شود و البته در سال‌های خشک این عملکرد کاهش می‌یابد و بسیاری از زمین های دیم برای چرای دام رها می‌شود.

مهاجر بیان کرد: با تمرکز بر ۲ میلیون هکتار زمین مربوط به کشت آبی گندم، می‌توانیم به خودکفایی پایدار برسیم.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: در کشت دیم گندم نیز از ۲سال گذشته به فرمان مقام معظم رهبری در راستای ایجاد جهش در دیم‌زار عمل می‌شود.

منبع: ایرنا

اشتراک گذاری