امروز شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳
تحلیلی به بهانه وقوع تصادف دلخراش جاده معلمان به جندق دامغان!!

سخنان بدون کارشناسی مشکل تصادفات جاده ای را حل نمی کند!

لخراش ترین حادثه نوروز امسال تاکنون، مربوط به حادثه تصادف مرگبار صبح امروز، جاده معلمان - جندق در دامغان است
کد خبر: 20861
زمان انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۸ بعد از ظهر -
237 بازدید

تحلیلی به بهانه وقوع تصادف دلخراش جاده معلمان به جندق دامغان!!

سخنان بدون کارشناسی مشکل تصادفات جاده ای را حل نمی کند!

لخراش ترین حادثه نوروز امسال تاکنون، مربوط به حادثه تصادف مرگبار صبح امروز، جاده معلمان – جندق در دامغان است، که متاسفانه بر اثر این حادثه ناگوار که از برخورد رخ به رخ خودروها به وقوع پیوست، ۹ نفر از هموطنانمان جان خود را در میان ارابه های مرگ و آتش از دست دادند و تنها یک کودک ۵ ساله بازمانده مصدوم این حادثه تلخ است.

 

تصادفی که علی رغم تمامی تلاش های انجام شده در ستاد خدمات سفر استان، اهداف والای کاهش تصادفات جاده ای استان را زیر سوال برد و خستگی این ایام را بر دوش دست اندرکاران و عوامل دستگاهای عضو این ستاد باقی گذاشت.

 

از طرفی هر چند رئیس پلیس راه فراجا کشور، بلافاصله با حضور در صحنه عامل اصلی تصادف را خواب آلودگی و خستگی مستمر راننده یکی از خودروها(خودروی سوناتا) ذکر نمود، اما نباید از ذکر یک نکته غافل شد.

 

و آن اینکه سالهاست به علت وجود نقطه حادثه خیز در این محور مهم استان،افکار عمومی و رسانه های استان بدان پرداخته و هشدارهای لازم را در مورد اصلاح این راه مواصلاتی که شبیه قتلگاه شده است، به دفعات ارائه نمودند، اما تاکنون گوش شنوایی وجود نداشته است.

گزارشات مختلف رسانه ای حاکی از آن است که مردم از وضعیت نامناسب و ناامن جاده ها به ویژه در این مسیر و تقاطع های ناایمن محور جندق معلمان، به شدت ابراز گلایه و نگرانی کردند و بارها آنرا با مسئولین استان در میان گذاشتند!

اما گویا این مطالبه اصلی مردم و مسافران در تمام این سالها به فراموشی کامل سپرده شده است. جالب تر این که در تمام این تصادفات به جای انتقاد از خودروسازان به ضعف جاده ها و نارضایتی مردم از محورهای مواصلاتی اشاره ای نمی شود که خود می تواند از مهمترین عوامل این اتفاقات به شمار رود.

نکته دیگر اینکه؛ براساس گفته رئیس پلیس راه فراجا، از ابتدای طرح نوروزی تا نهم فروردین، ۵۸۵ نفر جان خود را درجاده های کشور از دست داده اند،که قطعا عامل اصلی همه این تصادفات بی احتیاطی و خواب آلودگی رانندگان نبوده است!

چرا امروزه تنها سخنگوی حوادث مرتبط با راه ها در کشور، پلیس راه و عوامل انتظامی هستند و  آنها هم اغلب از دریچه امنیتی و انتظامی به سوانح جاده ای نگاه می کنند. در صورتی که تصادفات جاده ای از عوامل و فاکتورهای متعددی تشکیل شده که هر یک از آنها از منظر فنی و مهندسی، اجتماعی، اقتصادی، آموزشی، بهداشتی، رسانه ای و… قابل تجزیه و تحلیل  هستند.

در جایی که پلیس  تنها عامل انسانی و بعضا در برخی مقاطع، کیفیت پایین خودرو را  بزرگنمایی می کند، اما باید پذیرفت عوامل بسیار مهم تر وجود دارند که از نگاه آنها پنهان مانده است.

هر چند پلیس راهور، بابت آمار تصادفات جاده ای، در برخی مواقع به خودروساز انتقاد می کند، در صورتی که برای امن تر شدن جاده چه کار کارشناسی انجام داده است. درحالیکه همچنان نقاط حادثه خیز در کشور مثل همین محور جندق معلمان دامغان در حال افزایش است؟!

واقعا نقش افزایش‌ مداوم نرخ جریمه‌ها به جز پر کردن خزانه، در بهبود اوضاع چه تاثیری داشته است؟نقش گواهینامه  هایی  که به صورت فله ای داده می شود آیا در کاهش تصادفات جاده ای نقشی نداشته اند؟!

اشتراک گذاری
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *