امروز جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳

توسعه‌ی کشور با افکار مترقی!

کد خبر: 23484
زمان انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۸ بعد از ظهر -
14 بازدید

یادداشت روز به قلم ابوالقاسم کواکبیان ؛

توسعه‌ی کشور با افکار مترقی!

گاهی به نظر می‌آید برخی از افراد و بعضی از جریان‌های سیاسی جمود فکری دارند و مخالف توسعه و پیشرفت کشور عزیزمان ایران هستند؛ کشوری که قدمت چندهزارساله و تمدن دیرینه دارد! وقتی می‌بینیم کشوری مانند چین با خرید نفت ارزان‌تر از ما، قطاری مسافربری دارد که مسیر شانگهای تا پکن با مسافت ۱۰۳۰ کیلومتر را با سرعتی حدود پانصد کیلومتر بر ساعت و در زمان اندکِ دو ساعت و اندی طی می‌کند و قطارهای مسافربری ژاپن که اکثراً برقی هستند، با سرعت حدود پانصد کیلومتر بر ساعت مسافران را جابه‌جا می‌کنند ولی در کشور ما مهم‌ترین مسیر که مسیری زیارتی و مقدس است و تهران را به مشهد متصل می‌کند و می‌تواند گردشگر مذهبی جذب کند، با تکنولوژی ده‌ها سال پیش ساخته شده و بیش از ده ساعت طول می‌کشد قطار آن به مقصد برسد و قطارهای این مسیر بعضاً اتوبوسی بوده و صندلی‌هایشان امکانی برای مسافران به‌منظور استراحت ندارند، تصور می‌کنیم توسعه در کشور ما فریز شده و همه‌ی مظاهر فناوری، یا درجا می‌زند یا به عقب برگشته است.
از آن سو، ما برای تولید برق خود مجبوریم مازوت مصرف کنیم و پایتخت ما عنوان چهارمین شهر آلوده‌ی جهان را یدک می‌کشد و اگر همین مازوت را هم نداشته باشیم، مجبوریم روزی دو ساعت بی‌برقی را تحمل کنیم که آن هم مصیبت خود را دارد. با وجود این، کسی به فکر روی‌آوردن بیشتر به مصرف انرژی تجدیدپذیر و انرژی باد نیست!
از طرفی، قدیمی‌ترین وزیر خارجه‌ی ما به سفیر چین می‌گوید: «توسعه‌ی روابط ایران با چین و روسیه، آثار ماندگار و مهمی برای ما دارد و ما به این سادگی ارتباط خود را تحت‌الشعاع برخی از تغییر منصب‌ها قرار نخواهیم داد.» انگار ما می‌بایست از دامن غرب رها شده و به دامن شرق پناه ببریم و در دنیایی که ارتباطات در اوج است و هوش مصنوعی مانند یک انسان فکر می‌کند و منطقی عمل می‌کند و در یادگیری و حتی درک و استدلال، به پیشرفت انسان کمک می‌کند، در پی آنیم که برخی از پدیده‌های بشری را که مظهر ترقی هستند، فیلتر کنیم و تازه در آن هم ناتوانیم؛ چون ۸۵درصد از مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند!
جالب اینجاست که ذی‌نفعان فیلترینگ ۴۵هزار میلیارد تومان گردش مالی دارند و در کنار آن، گردش مالی اصلی‌ترین شرکت متولی زیرساخت ارتباطی و مخابراتی حدود شش‌هزار میلیارد تومان است؛ لذا سود ناشی از فیلترشکن‌ها تا هفت‌برابر بیشتر از شرکت زیرساخت است و بدیهی است در کشوری که رئیس‌جمهور آن وعده‌ی ازمیان‌برداشتن فیلترینگ را داده و می‌داند که ۸۵درصد مردم کل این ماجرای فیلترشدن را به سخره گرفته‌اند، هنوز هم این مهم با اما و اگر روبه‌روست.
نگارنده از همه‌ی عالی‌مقامان تقاضا دارد کمی هم به فکر توسعه‌ی کشور باشید. ما ایرانیان برای اینکه در کنار توسعه‌ی کشور، زیر یوغ بیگانگان نباشیم، بیش از ۴۵ سال است انقلاب کردیم؛ لذا هم‌اکنون فقط درصدی از انقلابیون در قید حیات هستند و از جمعیت نودمیلیونی فعلی شاید تنها حدود ده‌میلیون نفرشان از آنانی باشند که در زمان انقلاب به پا خاسته‌اند و اکنون زنده‌اند و جهان امروز هرلحظه به‌سمت توسعه و پیشرفت حرکت می‌کند؛ بنابراین باید کمی به آن میلیون‌ها نفر انسانی که در زمان انقلاب، یا هنوز به دنیا نیامده بودند یا خردسال بودند، حق بدهید اظهار نظر کنند و از شما بپرسند: «چرا به‌جای پیشرفت و توسعه، مدام از خشونت و جنگ و ساختن بمب اتمی صحبت می‌کنید؟ مگر بین قریب دویست کشور جهان چند کشور به سلاح اتمی مجهز هستند؟ به‌طور قطع به تعداد انگشتان دست هم نیستند. از طرفی، مگر چند کشور در جهان توسعه‌یافته و پیشرفته‌اند؟ چرا به فکر فرونشست سرزمین خود نیستید؟ چرا کاری می‌کنید که طبقه‌ی متوسط جامعه رو به نابودی برود؟ چرا پول ما در دنیا ارزش خود را از دست داده؟ چرا جوانان ما برای ارائه‌ی نبوغ خود، مجبورند از کشور بروند و خدمتگزار اجنبیان باشند؟ چرا کشورهای کوچک و ضعیف که برخی از آن‌ها جزء خاک ایران بودند یا حتی از استان‌های ایران به شمار می‌رفتند، در همه‌ی زمینه‌ها از ما پیشرفته‌تر شده‌اند و پولشان از پول ما بیشتر ارزش دارد؟!»
در پایان، سخن اصلی صاحب این قلم خطاب به صاحبان قدرت و مکنت به‌ویژه به برخی از نمایندگان که با حداقل رأی مردم به مجلس راه پیدا یافته‌اند، این است که خداوند ممکن است از حق خود بگذرد؛ ولی به‌طور قطع و به‌یقین از عدالت به دور است از حق‌الناس بگذرد؛ لذا با حقوقی که از این مردم دریافت می‌کنید، در پی رفاه و آسایش آنان باشید و با افکار مترقی کاری کنید کشور ما روزبه‌روز پیشرفته‌تر و توسعه‌یافته‌تر شود و مردم را از هوای آلوده و کمبود آب و فرونشست زمین، از بی‌برقی، از بی‌نوایی و ناداری و گرانی و یأس و دل‌مردگی نجات دهید و با تصویب قوانین مترقی، کشوری بسازید که دیگر حسرت ایران‌زمین را بخورند و کمتر در پی منافع زورمداران و زراندوزان و تزویرکنندگان باشید. تأمین منافع مردم وظیفه‌ی شماست.

 
 
 

اشتراک گذاری