- افزایش ۶۰ درصدی ارزش کالاهای صادراتی از استان سمنان!
- مهر اصالت ملی بر «خرسک» افتریها
- کاهش ۳۲ درصدی بارندگی در پاییز ۱۴۰۳
- مجوز فعالیت نمایندگی وزارت خارجه در سمنان گرفته شد
- اهمیت پاسداری از جان انسانها
- شاهرود ۳۰۰ لیتر برثانیه کمبود آب دارد!
- ۱/۵ روز در هفته برق صنایع استان قطع می شود!
- کاهش کیفیت هوا در اثر پایداری غبار و آلایندگی!
- ادارههای سمنان تا آخر بهمن ۱۴۰۳ پنجشنبهها دور کار شدند!
- نگرانی های اقتصادی مردم قبل از ۱۴۰۴ !!
خداحافظی هاشمی با استان ممتاز سمنان!
یادداشت روز به قلم مرتضی دهرویه؛
خداحافظی هاشمی با استان ممتاز سمنان!
بالاخره و پس از فراز و نشیبهای فراوان و گمانهزنیهای متعدد، سیدمحمدرضا هاشمی با مسئولیت استانداری سمنان خداحافظی کرد و از سوی هیات دولت به عنوان استاندار خراسان جنوبی منصوب شد.
این تغییر مدیریتی که پس از مدتها بحث و کشمکش در مورد عملکرد او در استان رخ داد، با استقبال گسترده افکار عمومی در استان مواجه شد. هاشمی که در روزهای نخست استانداری خود در سمنان با حمایتهای نمایندگان مجلس و برخی سیاسیون اصولگرا همراه شده بود، اینک استان را به گونهای دیگر ترک میکند. او که در روزهای نخست حضورش در سمنان با وعدههای فراوان برای بهبود وضعیت اقتصادی، اجتماعی و زیرساختی استان وارد عرصه مدیریت شد، توانسته بود حمایتهای اولیه فراوانی را به خود جلب کند؛ اما این حمایتها به تدریج کاهش یافت و در نهایت در سایه انتقادات گسترده فعالان سیاسی و اجتماعی حتی در اردوگاه اصولگرایی قرار گرفت.
یکی از مهمترین دلایل کاهش حمایتها، عملکرد سیاسی سیدمحمدرضا هاشمی بود؛ چرا که رفتارهای سیاسی او خواسته یا ناخواسته به افزایش اختلافات در استان دامن زد. در دوران استانداری او، بسیاری از انتصابات به صورت اتوبوسی و غیرکارشناسی انجام گرفت که این امر به افزایش تنشها و اختلافات در داخل بدنه مدیریتی استان و میان نیروهای اجرایی و سایر گروهها دامن زد. این مسئله نه تنها موجب کاهش همگرایی و همافزایی در استان شد، بلکه باعث بروز شکافها و تنشهایی در بین نیروهای مختلف سیاسی و اجرایی استان نیز شد.
هاشمی در حالی استان تشنه سمنان را ترک میکند که مسائل اصلی استان، از جمله بحران آب، همچنان بدون ارائه راهحلهای اساسی باقی مانده است. بحران آب در استان سمنان یکی از بزرگترین چالشهاست و با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی خاص استان، مدیریت صحیح منابع آبی ضرورت ویژهای دارد. در دوران استانداری هاشمی، علیرغم وعدههای فراوان، هیچ اقدام عملی و موثری برای حل این معضل بزرگ انجام نشد؛ تا جایی که تابستان سال جاری را به یکی از سختترین روزها برای مردم استان تبدیل کرد. در واقع، بحران آب یکی از بزرگترین مشکلات استان بود که در سایه کم توجهی به مسائل فنی و مدیریتی به حال خود رها شد. در حالی که باید بر رفع این بحران تمرکز میشد، هاشمی اولویت خود را توجه به فعالیتهای سیاسی قرار داد. شاید یکی از دلایل اصلی این ناکامی را بتوان در تحصیلات غیرمرتبط هاشمی با مسائل توسعهای و مدیریتی استان جستوجو کرد. او که بیشتر زمینه تحصیلی و مخصوصا تجربیاش در حوزههای سیاسی بود، قادر به ارائه راهحلهای تخصصی در زمینههای فنی و توسعهای استان نبود.
در مجموع، اگر چه هاشمی برخی تلاشها را با هدف بهبود وضع استان انجام داد و شاید وقت زیادی هم به انجام برخی برنامهها اختصاص داد، اما نتیجه این تلاشها آن طور که باید و شاید در سطح استان ملموس نبود. در حالی که استان سمنان به یک مدیریت کارآمد و متخصص نیاز داشت تا بحرانهای زیرساختی و محیطزیستی خود را حل کند، این امر در دوران مسئولیت او محقق نشد. بسیاری از مشکلات استان، از جمله بحران آب، در نهایت بدون پیشرفت باقی ماند و این مسأله موجب شد که مردم و کارشناسان استان نسبت به عملکرد استانداری او انتقادات گستردهای داشته باشند.
به هر تقدیر سیدمحمدرضا هاشمی از استانداری سمنان رفت و مردم و افکار عمومی استان، اکنون امیدوارند که از این تجربه درسهای کافی گرفته شده باشد. این تغییر مدیریتی میتواند فرصتی برای شروعی تازه برای حل مشکلات اساسی استان و همگرایی مردم شهرهای مختلف استان باشد. مردم و کارشناسان دستگاه های اجرایی استان امیدوارند که در دوران بعدی، مسئولین جدید به ویژه در زمینه بحران آب و مسائل زیرساختی، توجه بیشتری به مسائل تخصصی و فنی داشته باشند. استفاده از نیروهای بومی و توانمند استان، همراه با همگرایی و همکاری بیشتر در سطح تمامی ارکان استان، میتواند به حل مشکلات منجر شود. همچنین این امید وجود دارد که استان سمنان از این پس به جای تمرکز بر مسائل سیاسی و جناحی، بر روی مسائل حیاتی و توسعهای خود متمرکز شود تا شاهد حل مشکلات مردم باشیم.
رفتارهای سیاسی آقای هاشمی نیز به گونهای بود که خواسته یا ناخواسته به افزایش اختلافات در استان دامن میزد. در دوران استانداری او، بسیاری از انتصابات به صورت غیرکارشناسی و بر اساس روابط سیاسی انجام شد که این تنشها و اختلافات را در بدنه مدیریتی استان و میان نیروهای مختلف سیاسی و اجرایی تشدید کرد. این مسئله نه تنها به کاهش همگرایی و همافزایی در استان منجر شد، بلکه باعث بروز شکافها و تنشهایی در بین نیروهای مختلف سیاسی و اجرایی استان شد که حتی پس از پایان دوران استانداری او نیز ادامه داشت.
در نهایت، این امید وجود دارد که با آغاز فصل جدیدی در مدیریت استان، مسائل اساسی به ویژه بحران آب به طور جدی پیگیری شود و از نیروهای بومی توانمند و متخصص استان بهره گرفته شود. همگرایی و همکاری بیشتر میان نیروهای سیاسی و اجرایی استان میتواند به حل مشکلات اصلی منجر شود و مسیر توسعه پایدار استان را هموار کند. مردم استان با امیدواری به آینده نگاه میکنند و این بار انتظار دارند که مشکلات استان به گونهای مؤثر و با تمرکز بیشتر بر مسائل تخصصی حل و فصل شوند.
- اهمیت پاسداری از جان انسانها
- نگرانی های اقتصادی مردم قبل از ۱۴۰۴ !!
- از کدام ملت سخن می گویید؟!
- مدیران کارآمد؛ لازمه توسعه استان!
- ناترازی های اقتصادی و اجتماعی، و سیاسی و فرهنگی در تاریخ!
- بیتدبیری یا نداشتن فرهنگ صرفهجویی؟
- لایحه حجاب و گسست اجتماعی ناشی از آن
- چرا به ناترازی انرژی گرفتار شدیم؟!
- آلودگی هوا و سکوت مبهم مسئولان استان!!
- بشار اسد در سوریه سال ها قبل سقوط کرده بود!