امروز پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳

ظرفیت استان در تبدیل به مرکز هوش مصنوعی کشور!!

کد خبر: 23599
زمان انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۰ بعد از ظهر -
26 بازدید

یادداشت روز به قلم مسعود کلاهی؛

ظرفیت استان در تبدیل به مرکز هوش مصنوعی کشور!!

«هوش مصنوعی»، این ابرپروژه ی ترسناک جهان، امروزه بخش لاینفک ‌زندگی همه ی انسان هاست و آینده، بدون هوش مصنوعی را نمی توان تصور کرد. این موضوع این قدر نگران کننده شده که ایلان ماسک می گوید در سال ۲۰۲۵ هوش مصنوعی از یک انسان و در سال ۲۰۲۹ از همه ی انسان ها باهوش تر خواهد بود.
همچنین اعلام کرده هوش مصنوعی به زودی جای پزشکان و وکلا را با اختلاف می گیرد و در آینده جای اکثر شغل ها را خواهد گرفت.
فقط همین چند جمله می تواند آینده ی وحشتناک دنیا را برای ما متصور کند و تلنگری باشد تا از قافله ی واقعی ترین فضای مجازی جهان عقب نمانیم.
خوشبختانه ایران در جایگاه ۱۵ اُم جهان در بحث هوش مصنوعی قرار دارد و توانسته خود را همراه جهانیان سازد؛ اما تعلل و عدم حمایت از متخصصان این بخش در کشور، می تواند تبعات ناگواری همچون فرار مغزها و عقب ماندگی تکنولوژی را به همراه داشته باشد که اصلا قابل جبران نیست.
خوشبختانه در استان سمنان این مهم، مورد توجه قرار گرفته و حمایت ها و زیرساخت های لازم در اختیار شرکت های دانش بنیان، فعالان هوش مصنوعی و شرکت های نوآور قرار گرفته است. به همین سبب است که امروز استان سمنان صحبت از مرکز هوش مصنوعی کشور می کند و این ظرفیت را در خود می بیند.
حضور بیش از ۴۰۰ شرکت دانش بنیان در استان، قرار گرفتن استان در پنج استان برتر پارک علم و فناوری کشور، درآمد ۱۴ هزار میلیاردی فروش محصولات شرکت های خلاق استان سمنان در سال گذشته، توجه ویژه به ظرفیت های دفاعی با همکاری شرکت های دانش بنیان با ابلاغ وزارت دفاع، افتتاح اولین مدرسه فناوری در سمنان، برگزاری رویدادهای متنوع هوش مصنوعی در جای جای استان با حضور اساتید برتر کشوری و علاقه مندان از کشور، برگزاری کلاس های مختلف هوش مصنوعی برای دانش آموزان، معلمان و والدین، برگزاری طرح تابستانه فناورانه برای اولین بار در کشور، حضور شرکت های دانش بنیان در حوزه انیمیشن و رسانه، آزمایشگاه های مجهز و مرتبط با صنعت، اختراعات متنوع در حوزه های صنعتی با کمک شرکت های دانش بنیان، حمایت خوب شرکت مخابرات در بحث زیرساخت ها و کریدور مناسب استان همگی نشان دهنده ی آمادگی استان برای تبدیل به مرکز هوش مصنوعی کشور است.
اگر می‌خواهیم به درستی در جهت تحقق این خواسته پا بگذاریم، باید واقعیت های زیرساختی خود را بپذیریم و در جهت برطرف کردن موانع و فراهم کردن امکانات مناسب گام برداریم. اگر قرار باشد این عنوان را همانند انواع پایتخت های دیگر( کتاب و ابریشم و کودک و…) فقط در حد اسم یدک بکشیم، بهتر است سراغ آن نرویم.
توجیه اقتصادی این موضوع برای مسئولان، صنعت گران، سرمایه گذاران و فعالان این حوزه بسیار پراهمیت بوده و می تواند آنها را همراه کند. گردش مالی هوش مصنوعی در آینده بسیار فراتر از تصورات خواهد بود و به اولین منبع درآمدزایی دنیا مبدل خواهد شد. حضور شرکت های بزرگ در استان می تواند تحولی عظیم را در استان فراهم آورد. بسیاری از مشکلات استان در حوزه ی آب، گردشگری، آموزش، بهداشت و درمان، انرژی های تجدیدپذیر و صنعت با حضور شرکت های دانش بنیان و بکارگیری هوش مصنوعی برطرف خواهد شد.
صادرات تکنولوژی از طریق استان سمنان، می‌تواند وابستگی دیگر استان ها و کشورها را به استانمان افزایش دهد و به یک مرجع تکنولوژی تبدیل شویم.
حضور مدیران دلسوز فعلی در حوزه پارک علم و فناوری، فراهم کردن زیرساخت های مناسب از سوی مخابرات استان، داشتن فضای مناسب و به اندازه برای شرکت های دانش بنیان، تعدد دانشجویان و رتبه خوب علمی استان در کشور، حمایت مسئولان ارشد استان و نماینده های مجلس، پای کار بودن نهادهای مردمی و موقعیت جغرافیایی استثنایی استان در مرکزیت کشور و نزدیکی به پایتخت با وسعت زیاد و جمعیت کم، می تواند اتفاقات خوبی را در این حوزه رقم بزند؛ به شرطی که این اراده از سوی مسئولان ارشد سریعتر پیگیری گردد و پس از به دست آوردن این عنوان، حمایت ها رها نگردد و به فراموشی سپرده نشود.

 
 
 

اشتراک گذاری